NÁŠ CHLEBA SI DÁVÁ NA ČAS

Upéct poctivý kváskový chleba není vlastně žádná věda. Dobrý pekař si vystačí se čtyřmi základními surovinami: moukou, vodou, kváskem a solí. My k nim přidáváme ještě trpělivost. Té je třeba, aby se kvásek v těstu zabydlel a vyplnil je bublinkami, které vytvoří nadýchanou a vláčnou střídku. Proto si těsto, které zaděláváme z kombinace žitné, pšeničné a celozrnné mouky, poleží v ošatkách před pečením celou noc. Z vlastní zkušenosti víme, že čím déle chleba kyne, o to rychleji po upečení zmizí.

Naše pečivo vám samo prozradí, jakou péči jsme mu věnovali.

Bagety ručně válíme z těsta, které odpočívá dvě noci v chladu, a proto nedočkavě křupnou, sotva je vezmete do ruky...


Při překládání těsta na croissanty nešetříme máslem. Poznáte to jak podle jejich lahodné chuti, tak podle lesku na prstech, kterými jste uždibovali...


A to jsme ještě nezmínili naše koláče, šneky a všechny další dobroty, co pro vás pečeme každý den.