NAŠE PEČIVO SI DÁVÁ NA ČAS


NAŠE CHEBY

Nejdůležitější dovednost v pekárně je umět upéct prvotřídní chleba.  

Dobrý pekař si vystačí se čtyřmi základními surovinami: moukou, vodou, kváskem a solí. My k nim přidáváme ještě trpělivost. Té je třeba, aby se kvásek v těstu zabydlel a vyplnil je bublinkami, které vytvoří nadýchanou a vláčnou střídku. Proto si těsto, které zaděláváme z kombinace žitné, pšeničné a celozrnné mouky, vždycky pěkně poleží v ošatkách před pečením. Z vlastní zkušenosti víme, že čím pomaleji chleba kyne, o to rychleji po upečení zmizí.

Čtyřka

Vlajková loď naší pekárny. Je ze čtyř druhů mouky – kromě pšeničné speciálky (z níž vedeme a 3x denně krmíme kvas) je to pšeničná chlebová, celozrnná a žitná mouka. Každý chleba kyne celý den a noc, z toho 18 hodin v chladu. Pomalá fermentace těsta, kdy se složitější sacharidy částečně rozkládají na jednodušší, způsobí, že chleba je chutnější a také stravitelnější.


Zrno

Nejčastější objekt rezervací: zákazníci, kteří ho milují, volají na prodejnu, abychom ho schovali pod pult. Náš druhý nejprodávanější chleba obsahuje záparu z ovesných vloček, černého a bílého sezamu a lněného semínka. Vydrží dlouho a ta semínka, když se třeba rozpeče….hmmm!


Žitný

Žitný chléb zadělaváme kvasem a taky černým pivem…musíme akorát ten sud Kozla v pekárně nevypít, ale dát ho do chleba, aby mu dodal nasládlost a hořkost, která se skvěle doplňuje s ovesnými vločkami a slunečnicovými semínky.


Šumava

Věděli jsme, že šumava může být skvělá. A tak jsme zkoumali, zkoušeli a zjistili jsme, že když proces hodně zpomalíme, zaděláme těsto jen z kvasu (tedy bez droždí), a když se chováme k těstu jemně, tak opravdu skvělá je. Náš nejprodávanější chleba na Rohlíku.


Červený jelen

Ve spolupráci s jednou z nejlepších pražských restaurací Červený jelen jsme vyvinuli speciální chleba s příměsí červené pšenice a redukcí z plzeňského piva, takže se k jejich hladince a vymazlenému menu perfektně hodí.


Ořech

První řemeslný chleba, který jsme kdysi ochutnali, byl ořechový. A tak trochu na jeho počest… a protože máme vlašáky rádi, děláme 4x týdně parádní pšeničný chleba s praženými ořechy…pozor: návykové!


Tousťák

Aby manželky nemusely pro naše děti kupovat průmyslový tousťák, co vydrží 43 dní, raději jsme si vyvinuli vlastní, bez konzervantů a s kvasem, špaldovou moukou a olivovým olejem. Takový tousťák je chutný a přitom univerzální, navíc – stejně jako ostatní naše chleby i vegan friendly.


Bagety

Naše bagety jsou líné. Ne však naši pekaři. Těsto zadělají dva dny předem (s přídavkem 10% "starého" těsta) a ono si pak leží v lednici a zraje a zraje. Po 48 hodinách se z něj ručně tvarují bagety, které kynou v teple a pečou se na vysokou teplotu v naší chlebové peci. A proto naše bagety nedočkavě křupou, sotva je vezmete do ruky...


DALŠÍ SLANÉ DOBROTY

Že umíme chleby, se o nás ví. Ale věděli jste, že každý den v pekárně vyrábíme i další slané pečivo? Přesvědčte se sami.


Slané šneky

V pekárně zvládáme i další slané dobroty. Naše slaná sekce se pyšní famózně dobrými šneky a to hned ve dvou variantách – cream cheese a uzená gouda nebo cream cheese a schwarzwaldská šunka,


Pomazánky

Každý den pro vás připravujeme lahodné čerstvé pomazánky. Mezi bestseller se řadí vajíčková, ale za ochutnání určitě stojí i avokádo nebo tuňák.

Sendviče

I sendviče máme, protože svančinky, to my umíme! Na našich prodejnách pro vás připravujeme např. chleba s kuřecím řízkem a tatarkou, uzeného lososa v croissantu, zapečenou čtyřku ve v sýrové i šunkové variantě, sendviče s prosciuttem nebo plněné bagety s bazalkou, rajčetem a italskou mozzarelou. 


Quiche

Tak tyhle krasavce vám zapečeme na všech našich pobočkách. Vybrat si můžete ze dvou variant – Vege žampionový nebo slaninovou klasiku Lorraine. A slaná snídaně nebo rychlý oběd je na světě! 

KOLÁČE A CROISSANTY

Těsto na koláče zaděláváme plnotučným mlékem a obsahuje kromě mouky žloutky z podestýlkových vajec, vanilkový cukr, máslo, droždí a citronovou kůru.

Při překládání těsta na croissanty nešetříme máslem. Poznáte to jak podle jejich lahodné chuti, tak podle lesku na prstech, kterými jste uždibovali... Croissantové těsto, to je totiž celkem složitá věc: těsto z mouky, vajec, másla a droždí necháváme zrát v lednici přes noc. Druhý den jej vyvalujeme a prokládáme máslovými bloky. Překládáme a opět vyvalujeme. A zas a znova, až je vrstev 24... a to je ten okamžik, kdy nám těsto začne "lístkovat" a zamotaný croissant vypadá jak z boulevardu Saint-Michel!


KAŽDÝ DEN NĚCO SLADKÉHO

A to jsme ještě nezmínili naše šneky a všechny další dobroty, co pro vás denně pečeme.