NAŠE PEČIVO SI DÁVÁ NA ČAS
ŘEMESLNÝ CHLÉB
Nejdůležitější dovednost v pekárně je umět upéct prvotřídní chleba.
Dobrý pekař si vystačí se čtyřmi základními surovinami: moukou, vodou, kváskem a solí. My k nim přidáváme ještě trpělivost. Té je třeba, aby se kvásek v těstu zabydlel a vyplnil je bublinkami, které vytvoří nadýchanou a vláčnou střídku. Proto si těsto, které zaděláváme z kombinace žitné, pšeničné a celozrnné mouky, vždycky pěkně poleží v ošatkách před pečením. Z vlastní zkušenosti víme, že čím pomaleji chleba kyne, o to rychleji po upečení zmizí.
Čtyřka
Vlajková loď naší pekárny. Je ze čtyř druhů mouky – kromě pšeničné speciálky (z níž vedeme a 3x denně krmíme kvas) je to pšeničná chlebová, celozrnná a žitná mouka. Každý chleba kyne celý den a noc, z toho 18 hodin v chladu. Pomalá fermentace těsta, kdy se složitější sacharidy částečně rozkládají na jednodušší, způsobí, že chleba je chutnější a také stravitelnější.
Zrno
Nejčastější objekt rezervací: zákazníci, kteří ho milují, volají na prodejnu, abychom ho schovali pod pult. Náš druhý nejprodávanější chleba obsahuje záparu z ovesných vloček, černého a bílého sezamu a lněného semínka. Vydrží dlouho a ta semínka, když se třeba rozpeče….hmmm!
Žito
Žitný chléb zadělaváme kvasem a taky černým pivem…musíme akorát ten sud Kozla v pekárně nevypít, ale dát ho do chleba, aby mu dodal nasládlost a hořkost, která se skvěle doplňuje s ovesnými vločkami a slunečnicovými semínky.
Šumava
Věděli jsme, že šumava může být skvělá. A tak jsme zkoumali, zkoušeli a zjistili jsme, že když proces hodně zpomalíme, zaděláme těsto jen z kvasu (tedy bez droždí), a když se chováme k těstu jemně, tak opravdu skvělá je. Náš nejprodávanější chleba na Rohlíku.
Tousťák
Aby manželky nemusely pro naše děti kupovat průmyslový tousťák, co vydrží 43 dní, raději jsme si vyvinuli vlastní, bez konzervantů a s kvasem, špaldovou moukou a olivovým olejem. Takový tousťák je chutný a přitom univerzální.
Ořech
První řemeslný chleba, který jsme kdysi ochutnali, byl ořechový. A tak trochu na jeho počest… a protože máme vlašáky rádi, děláme 4x týdně parádní pšeničný chleba s praženými ořechy…pozor: návykové!
...a navíc: Bagety
Naše bagety jsou líné. Ne však naši pekaři. Těsto zadělají dva dny předem (s přídavkem 10% "starého" těsta) a ono si pak leží v lednici a zraje a zraje. Po 48 hodinách se z něj ručně tvarují bagety, které kynou v teple a pečou se na vysokou teplotu v naší chlebové peci. A proto naše bagety nedočkavě křupou, sotva je vezmete do ruky...
DALŠÍ SLANÉ DOBROTY
Slané šneky
V pekárně zvládáme i další slané dobroty. Naši slanou sekci vedou famózně dobré šneky, a to hned ve dvou variantách – cream cheese a uzená gouda nebo cream cheese a schwarzwaldská šunka.
Pomazánky
Sendviče
I sendviče máme, protože svančinky, to my umíme! Na našich prodejnách pro vás připravujeme např. chleba s kuřecím řízkem a tatarkou, uzeného lososa v croissantu, zapečenou čtyřku v sýrové i šunkové variantě, sendviče s prosciuttem nebo plněné bagety s bazalkou, rajčetem a italskou mozzarelou.
Quiche
KOLÁČE A CROISSANTY
Těsto na koláče zaděláváme plnotučným mlékem a obsahuje kromě mouky i žloutky z podestýlkových vajec, vanilkový cukr, máslo, droždí a citronovou kůru.
Při výrobě croissantů nešetříme máslem. Poznáte to jak podle jejich lahodné chuti, tak podle lesku na prstech, kterými jste uždibovali... Croissantové těsto, to je totiž celkem složitá věc: těsto z mouky, vajec, másla a droždí necháváme zrát v lednici přes noc. Druhý den jej vyvalujeme a prokládáme máslovými bloky. Překládáme a opět vyvalujeme. A zas a znova, až je vrstev 24... a to je ten okamžik, kdy nám těsto začne "lístkovat" a zamotaný croissant vypadá jak z boulevardu Saint-Michel!
KAŽDÝ DEN NĚCO SLADKÉHO
Koláče
Koláče? Tak ty umíme. Pochutnat si můžete na českém tvarohovém nebo makovém se švestkami. A nebo si můžete vybrat z našich moravských koláčů. Na všech pobočkách najdete malina&ostružina, rybízový nebo borůvkový.
Buchty
Tvarohový šáteček
Vypadá nevinně, ale musíme před ním varovat! je vysoce návykový a lidé mají problém s ním přestat! Ne, opravdu, tohle je náš oblíbenec - tvarohový šáteček z listového těsta s celou polovinou broskve.
Miništrúdl
Muffiny
Co by to bylo za sladkou nabídku bez muffinů? Proto u nás najdete oblíbené špladové a čokoládové muffiny a nově také přidanou novinku: vanilka a borůvka.
Sladký šnek
Croissant
Také nabízíme úplnou svatou trojici – máslový croissant, pain au chocolat a dvoubarevný croissant s malinovo-vanilkovým krémem.
Loupáky
Tyto sladké srpečky na vás čekají každé ráno na všech pobočkách. Doporučujeme v kombinaci s naší kávou.
Bábovky
Nechceme se moc chlubit, ale naše bábovky už jste ochutnali? Bábovka jako od babi z Moravy mramorová, mrkvová nebo nejnovější tvarohová.
Cruffiny
Když se smíchá croissant s muffinem, vznikne cruffin. Malý dokonalý klenot, plněný pistáciovým crémem od Lucky Alvin nebo mascarpone krém&slaný karamel od Delikiss.
Cookies
Totální amerika upečená v Nuslích! Tyhle sušenky vám přinášíme v několika příchutích. 5 druhů cookies k zakousnutí: Crunchy peanut butter, oat&raisin z vloček a brusinek, matcha s bílou čokoládou, růžová 47 % ruby čokoláda, a když je sezóna, najdete u nás i dýňovou.
Financiér
Vybrané dny s sebou přináší kokosovo–mandlový financiér, tak akorát sladký bezlepkový zákusek.
Čokomandlový dortík
Když není financiér, najdete u nás tento bezlepkový zákusek.
Nedělní chlebíky
Každou neděli u nás najdete čerstvé, s láskou upečené, banana bready, citrónové bready nebo perník.
Tvarohový strouhaný
Pokud máte rádi míša řez, dokázali jsme vyvinout jeho lepšího, nadupanějšího bráchu. S malinami, posypaný kakaovou drobenkou prostě plný proteinů! Po fitku ideál!
Tvarohový na plech
A pokud by vám nestačil jeden malý koláček s tvarohem a kakaem, umíme toho i plný plech! Chutná tak dobře, že i ten plech je občas málo! A když už je kakaa moc, najdete u nás bublaninu.
Vánočka
Abychom vám připomínali, že Vánoce jsou vlastně stále za rohem, nabízíme vánočku celoročně. A také proto, že je tak dobrá, že by bylo škoda ji mlsat pouze jednou za rok.