NAŠE PEČIVO SI DÁVÁ NA ČAS
ŘEMESLNÝ CHLÉB
Nejdůležitější dovednost v pekárně je umět upéct prvotřídní chleba.
Dobrý pekař si vystačí se čtyřmi základními surovinami: moukou, vodou, kváskem a solí. My k nim přidáváme ještě trpělivost. Té je třeba, aby se kvásek v těstu zabydlel a vyplnil je bublinkami, které vytvoří nadýchanou a vláčnou střídku. Proto si těsto, které zaděláváme z kombinace žitné, pšeničné a celozrnné mouky, vždycky pěkně poleží v ošatkách před pečením. Z vlastní zkušenosti víme, že čím pomaleji chleba kyne, o to rychleji po upečení zmizí.
Čtyřka
Vlajková loď naší pekárny. Je ze čtyř druhů mouky – kromě pšeničné speciálky (z níž vedeme a 3x denně krmíme kvas) je to pšeničná chlebová, celozrnná a žitná mouka. Každý chleba kyne celý den a noc, z toho 18 hodin v chladu. Pomalá fermentace těsta, kdy se složitější sacharidy částečně rozkládají na jednodušší, způsobí, že chleba je chutnější a také stravitelnější.
Zrno
Nejčastější objekt rezervací: zákazníci, kteří ho milují, volají na prodejnu, abychom ho schovali pod pult. Náš druhý nejprodávanější chleba obsahuje záparu z ovesných vloček, černého a bílého sezamu a lněného semínka. Vydrží dlouho a ta semínka, když se třeba rozpeče….hmmm!
Žito
Žitný chléb zadělaváme kvasem a taky černým pivem…musíme akorát ten sud Kozla v pekárně nevypít, ale dát ho do chleba, aby mu dodal nasládlost a hořkost, která se skvěle doplňuje s ovesnými vločkami a slunečnicovými semínky.
Šumava
Věděli jsme, že šumava může být skvělá. A tak jsme zkoumali, zkoušeli a zjistili jsme, že když proces hodně zpomalíme, zaděláme těsto jen z kvasu (tedy bez droždí), a když se chováme k těstu jemně, tak opravdu skvělá je. Náš nejprodávanější chleba na Rohlíku.
Červený jelen
Ve spolupráci s jednou z nejlepších pražských restaurací Červený jelen jsme vyvinuli speciální chleba s příměsí červené pšenice a redukcí z plzeňského piva, takže se k jejich hladince a vymazlenému menu perfektně hodí.
Ořech
První řemeslný chleba, který jsme kdysi ochutnali, byl ořechový. A tak trochu na jeho počest… a protože máme vlašáky rádi, děláme 4x týdně parádní pšeničný chleba s praženými ořechy…pozor: návykové!
Tousťák
Aby manželky nemusely pro naše děti kupovat průmyslový tousťák, co vydrží 43 dní, raději jsme si vyvinuli vlastní, bez konzervantů a s kvasem, špaldovou moukou a olivovým olejem. Takový tousťák je chutný a přitom univerzální.
...a navíc: Bagety
Naše bagety jsou líné. Ne však naši pekaři. Těsto zadělají dva dny předem (s přídavkem 10% "starého" těsta) a ono si pak leží v lednici a zraje a zraje. Po 48 hodinách se z něj ručně tvarují bagety, které kynou v teple a pečou se na vysokou teplotu v naší chlebové peci. A proto naše bagety nedočkavě křupou, sotva je vezmete do ruky...
DALŠÍ SLANÉ DOBROTY
Slané šneky
V pekárně zvládáme i další slané dobroty. Naši slanou sekci vedou famózně dobré šneky, a to hned ve dvou variantách – cream cheese a uzená gouda nebo cream cheese a schwarzwaldská šunka.
Pomazánky
Sendviče
I sendviče máme, protože svančinky, to my umíme! Na našich prodejnách pro vás připravujeme např. chleba s kuřecím řízkem a tatarkou, uzeného lososa v croissantu, zapečenou čtyřku v sýrové i šunkové variantě, sendviče s prosciuttem nebo plněné bagety s bazalkou, rajčetem a italskou mozzarelou.
Quiche
KOLÁČE A CROISSANTY
Těsto na koláče zaděláváme plnotučným mlékem a obsahuje kromě mouky i žloutky z podestýlkových vajec, vanilkový cukr, máslo, droždí a citronovou kůru.
Při výrobě croissantů nešetříme máslem. Poznáte to jak podle jejich lahodné chuti, tak podle lesku na prstech, kterými jste uždibovali... Croissantové těsto, to je totiž celkem složitá věc: těsto z mouky, vajec, másla a droždí necháváme zrát v lednici přes noc. Druhý den jej vyvalujeme a prokládáme máslovými bloky. Překládáme a opět vyvalujeme. A zas a znova, až je vrstev 24... a to je ten okamžik, kdy nám těsto začne "lístkovat" a zamotaný croissant vypadá jak z boulevardu Saint-Michel!
KAŽDÝ DEN NĚCO SLADKÉHO
Koláče
Koláče? Tak ty umíme. Pochutnat si můžete na českém tvarohovém nebo makovém se švestkami. A nebo si můžete vybrat z našich moravských koláčů. Na všech pobočkách najdete malina&ostružina, rybízový nebo borůvkový.
Buchty
Tvarohový šáteček
Vypadá nevinně, ale musíme před ním varovat! je vysoce návykový a lidé mají problém s ním přestat! Ne, opravdu, tohle je náš oblíbenec - tvarohový šáteček z listového těsta s celou polovinou broskve.
Miništrúdl
Muffiny
Co by to bylo za sladkou nabídku bez muffinů? Proto u nás najdete oblíbené špladové a čokoládové muffiny a nově také přidanou novinku: vanilka a borůvka.
Sladký šnek
Croissant
Také nabízíme úplnou svatou trojici – máslový croissant, pain au chocolat a dvoubarevný croissant s malinovo-vanilkovým krémem.
Loupáky
Tyto sladké srpečky na vás čekají každé ráno na všech pobočkách. Doporučujeme v kombinaci s naší kávou.
Bábovky
Nechceme se moc chlubit, ale naše bábovky už jste ochutnali? Bábovka jako od babi z Moravy mramorová, mrkvová nebo nejnovější tvarohová.
Cruffiny
Když se smíchá croissant s muffinem, vznikne cruffin. Malý dokonalý klenot, plněný pistáciovým crémem od Lucky Alvin nebo mascarpone krém&slaný karamel od Delikiss.
Cookies
Totální amerika upečená v Nuslích! Tyhle sušenky vám přinášíme v několika příchutích. 5 druhů cookies k zakousnutí: Crunchy peanut butter, oat&raisin z vloček a brusinek, matcha s bílou čokoládou, růžová 47 % ruby čokoláda, a když je sezóna, najdete u nás i dýňovou.
Financiér
Vybrané dny s sebou přináší kokosovo–mandlový financiér, tak akorát sladký bezlepkový zákusek.
Čokomandlový dortík
Když není financiér, najdete u nás tento bezlepkový zákusek.
Nedělní chlebíky
Každou neděli u nás najdete čerstvé, s láskou upečené, banana bready, citrónové bready nebo perník.
Tvarohový strouhaný
Pokud máte rádi míša řez, dokázali jsme vyvinout jeho lepšího, nadupanějšího bráchu. S malinami, posypaný kakaovou drobenkou prostě plný proteinů! Po fitku ideál!
Tvarohový na plech
A pokud by vám nestačil jeden malý koláček s tvarohem a kakaem, umíme toho i plný plech! Chutná tak dobře, že i ten plech je občas málo! A když už je kakaa moc, najdete u nás bublaninu.
Vánočka
Abychom vám připomínali, že Vánoce jsou vlastně stále za rohem, nabízíme vánočku celoročně. A také proto, že je tak dobrá, že by bylo škoda ji mlsat pouze jednou za rok.